یکی از روش های قانونی مهاجرت به کشورهای اروپایی، استفاده از ویزای کار است. جذب نیروی کار ماهر و مولد برای بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا، مانند آلمان، کانادا، هلند، امریکا و استرالیا اهمیت دارد. به همین دلیل است که بسیاری از این کشورها، با اعطای تسهیلاتی در زمینه اخذ اقامت و مهاجرت نیروی کار مولد، زمینه لازم برای پیوستن این افراد به بازار کار کشور خود را فراهم کرده اند. در ادامه این مقاله شرایط کار در هلند برای ایرانیان را برای شما ذکر میکنیم.
در میان کشورهای اروپایی، هلند می تواند مقصد ایده آلی برای نیروی کار ماهر و همچنین سرمایه گذاران باشد. هر ساله این کشور اروپایی با نرخ رشد اقتصادی تقریبی سه درصد، مهاجران زیادی را از سراسر دنیا جذب می کند. ما در این مقاله، شرایط پیدا کردن کار در هلند و اخذ ویزای کار این کشور را بررسی خواهیم کرد. همچنین توضیحاتی در خصوص اخذ ویزای استارتاپ هلند ارائه خواهیم داد.
پیشنهاد مطالعه: مهاجرت به فنلاند از طریق کار چگونه است؟
هلند کشوری مهاجر پذیر است. ذخایر گازی، صنعت کشتی سازی، صنایع شیمیایی و نقش مهم این کشور در تجارت و بانکداری جهانی، به ویژه حوزه یورو، هلند را به کشوری قدرتمند در منطقه تبدیل کرده است. شرکت های بین المللی، استارتاپ ها و دانشگاه ها، فرصت های شغلی بیشماری را در این کشور خلق کرده اند.
نرخ بیکاری در این کشور زیر پنج درصد است و در اکثر موارد، برای پیدا کردن کار در سطح حرفه ای و در شرکت های بین المللی، مهاجرین به یادگیری زبان هلندی نیازی نخواهند داشت.
امنیت شغلی در کشور هلند بالاست و سیستم بیمه و درمان این کشور نیز خدمات قابل توجهی را به کارمندان و خانواده هایشان ارائه می کند. نزدیکی به کشورهای قدرتمند منطقه، از جمله فرانسه و آلمان، و امکان دسترسی به بازار کار این کشورها نیز یکی از نکات مثبت زندگی و کار در هلند محسوب می شود.
در نهایت نیز باید خاطر نشان کنیم، مهاجرینی که از طریق ویزای کار وارد کشور هلند می شوند، می توانند پنج سال پس از اقامت خود، برای اقامت دائم هلند و شهروندی این کشور، درخواست دهند.
پیشنهاد مطالعه: کاریابی در ترکیه برای ایرانیان
حال که به شکلی کلی با مزایای کار در هلند آشنا شدیم، باید به یک پرسش مهم پاسخ دهیم: شرایط لازم برای پیدا کردن کار در هلند چیست؟ به طور کلی برای اخذ ویزای کار در هلند، شما باید یک دعوتنامه رسمی از یک شرکت یا کارفرمای معتبر هلندی داشته باشید.
در این دعوتنامه، شرح کار، میزان حقوق و مزایای شغلی شما باید به خوبی مشخص شود تا اداره مهاجرت هلند، اطمینان حاصل کند شما توانایی تامین مالی خود و اعضای خانواده تان در هلند را خواهید داشت.
شما ممکن است از روش های مختلفی، کارفرمای مد نظر خود را در هلند پیدا کرده و برای کار در هلند اقدام کنید. شرکت در کنفرانس ها و نمایشگاه های بین المللی، استفاده از وب سایت های مخصوص کاریابی در هلند، استفاده از شبکه های اجتماعی مانند لینکدین و یا ارسال مستقیم رزومه در پاسخ به آگهی دعوت به کار، از جمله راه های پیدا کردن کار در هلند هستند.
بدیهی است برای آنکه بتوانید کار مورد نظر خود را در این کشور پیدا کنید، باید در زمینه های مربوطه از تخصص، دانش و تجربه کافی برخوردار باشید. البته باید توجه داشت که پیدا کردن کار در هلند از راه دور بسیار دشوار است. کارفرمایان ترجیح می دهند کارمندان خود را از داخل کشور پیدا کنند. بنابراین، اگر زندگی در هلند هدف نهایی شماست شاید امتحان روش های دیگر، مانند مهاجرت تحصیلی، بتواند در کوتاه مدت، موثرتر باشد.
اگر تخصص و حرفه شما با مشاغل مورد نیاز کشور هلند منطبق باشد، شانس شما نیز برای کسب ویزای کار در هلند بالا خواهد رفت. مشاغل مرتبط با حوزه مالی، بازرگانی، بازاریابی حرفه ای و IT در کشور هلند بازار کار خوبی دارند. از جمله سایر مشاغل مورد نیاز این کشور می توان به عناوین شغلی مرتبط با حوزه های بهداشت و سلامت، لجستیک، ساخت و ساز و کشاورزی اشاره کرد.
نرخ بیکاری در هلند در سال 2018 تنها 3.3 درصد و در سال 2019 چیزی در حدود 3.8 درصد بوده است. با ورود کرونا و سپس جنگ، اقتصاد اروپا دستخوش رکود شده است. نرخ بیکاری در این کشور در سال 2020 چیزی در حدود 4 درصد بود و این نرخ تا سال 2022 ثابت باقی مانده است.
این نرخ در مقایسه با کشور فرانسه (با 8 درصد بیکاری)، بلژیک (با 6 درصد بیکاری) و اسپانیا (با 13 درصد بیکاری) بسیار ایده آل است و خود گویای شرایط بازار کاری در کشور هلند می باشد.
برای شروع کار در هلند، شما باید در قدم اول ویزای کاری این کشور را اخذ کنید. برای این منظور، شما به یک دعوتنامه رسمی از کارفرمایی معتبر در هلند نیاز دارید. این دعوتنامه باید رسمی باشد و از سوی شرکت هلندی صادر شده باشد.
عنوان شغلی، میزان حقوق و سایر شرایط کاری نیز در این دعوتنامه باید ذکر شوند. سپس شما با مراجعه به سفارت هلند در ایران و ارائه مدارک مورد نیاز، می توانید درخواست ویزا بدهید. سایر مدارک مورد نیاز عبارتند از:
پس از ارائه درخواست، سفارت و سازمان های مربوطه درخواست شما را بررسی می کنند. در صورت معتبر بودن کارفرما و محرز شدن تمکن مالی شما برای تامین معاش در کشور هلند، ویزا صادر می شود. شما می توانید پس از پنج سال اقامت در کشور هلند با ویزای کاری و پرداخت مالیات به این کشور، برای اقامت دائم هلند درخواست بدهید.
یکی دیگر از روش های اخذ اقامت، استفاده از ویزای استارتاپ هلند است. این ویزا یک برنامه جدید از سوی دولت هلند با هدف حمایت از مهاجرین کارآفرین و ایده های خلاقانه آن ها می باشد. برای دریافت این ویزا، شما باید مهارت و تجربه لازم در زمینه فعالیت استارتاپ خود را داشته باشید.
ایده و محصول شما باید خلاقانه و نوآورانه باشد و نمونه مشابه آن در بازار هلند وجود نداشته باشد. همچنین یک نفر به عنوان همکار یا تسهیلگر در داخل خاک هلند، باید تایید کند در پروسه اجرای کار شما را همراهی خواهد کرد. این فرد نمی تواند اعضای خانواده و یا فامیل شما باشد.
برای دریافت ویزای استارتاپ هلند، شما باید یک طرح دقیق و کامل از آنچه که می خواهید انجام دهید را ارائه کنید. عناوین شغلی و تعداد پرسنل مورد نیازتان، منابع تامین بودجه، اقدامات اولیه و سایر موارد از جمله نکاتی هستند که در برنامه عملیاتی شما باید به دقت توضیح داده شوند.
برای دریافت ویزای استارتاپ هلند، شما باید بتوانید تمکن مالی خود و خانواده تان را ثابت کنید. به طور کلی شما باید حداقل هفتاد درصد از هزینه زندگی لازم یک فرد (یا یک خانواده) در طول یک سال را در حساب خود داشته باشید.
این مبلغ را دولت برایتان مشخص می کند. ویزای استارتاپ هلند یک ساله و غیر قابل تمدید است. پس از یک سال، در صورتی که سود دهی و موفقیت استارتاپ برای دولت محرز شود، شما می توانید برای ویزای خود اشتغالی هلند، درخواست دهید.
اگرچه دریافت ویزای استارتاپ هلند راه را برای اقامت شما در این کشور باز می کند، اما باید توجه داشته باشید که دریافت این ویزا بسیار دشوار است.
داشتن تجربه کافی در زمینه کاری مرتبط با استارتاپ، خلق ایده ای بدیع که مشابه آن در بازار هلند وجود نداشته باشد، ثبت شرکت در اداره بازرگانی هلند و تبدیل این ویزا به ویزای خود اشتغالی مسیری دشوار است. اگر سرمایه و ایده کافی دارید و به دنبال بهره مندی از مزایای زندگی در یک کشور اروپایی هستید، ویزای استارتاپ استونی می تواند نقطه خوبی برای آغاز باشد.
استونی اکوسیستم بی نظیری را برای استارتاپ ها و ایده های جدید خلق کرده است. در طی دو سال اخیر، تعداد سرمایه گذاران و کارآفرینان خارجی که در این کشور استارتاپی را به راه انداخته اند، دوبرابر شده است.
این امر سبب کاهش نسبت جمعیت به استارتاپ ها در این کشور شده است و به همین دلیل استونی را یکی از برترین مقاصد اروپایی برای کارآفرینان خارجی می دانند. شما می توانید با هزینه به مراتب کمتر در مقایسه با هلند و سطح پایین تری از زبان انگلیسی، به عنوان یک کارآفرین خارجی به کشور استونی وارد شوید و استارتاپ خود را در این کشور راه اندازی کنید.
در صورت ثبت شرکت برای استارتاپ خود، استونی یک ویزای پنج ساله در اختیارتان قرار می دهد. پس از پنج سال می توانید این ویزا را به اقامت دائم تبدیل کنید. هزینه های اولیه مورد نیاز برای دریافت ویزای استارتاپ استونی نیز در مقایسه با هلند بسیار اندک است.
این بدان سبب است که به طور کلی هزینه زندگی در استونی پایین تر می باشد و این امر برای ایرانیان که با مشکلات ناشی از تبدیل ریال به یورو دست و پنجه نرم می کنند، یک مزیت مهم به شمار می رود. شما می توانید با کمک ویزای استارتاپ استونی، خیلی راحت تر اقامت و سپس شهروندی یکی از کشورهای اروپایی را دریافت کنید.