ویزای استارت آپ چیست؟

ویزای استارتاپ چیست؟

ویزای استارتاپ در واقع نوعی مجوز اقامتی در برخی از کشورهای توسعه یافته است که به کارآفرینان واجد شرایط و بر اساس قواعد و قوانین خاصی، تعلق می‌گیرد تا بتوانند به منظور افزایش سرمایه و بودجه برای راه‌اندازی شغل یا کسب و کاری جدید، به کشور مقصد مهاجرت کنند. در بسیاری از کشورها این نوع ویزا، یکی از بهترین روش‌ها برای مهاجرت است.

این نوع برنامه‌ی ویزا که اغلب در کشورهای توسعه یافته و تحت شرایط و قواعد خاصی به متقاضیان خارجی ارائه می‌شود، در واقع بهترین روش برای سودآوری در کشورهای توسعه یافته است، چرا که کشورهای مقصد تنها با ارائه تجهیزات موجود و شرایط محیطی مطلوب، و با در دست داشتن ایده‌های کاری نوآورانه و امیدوارکننده به سودآوری و توسعه تکنولوژی بیشتری دست خواهند یافت.

به طور معمول، راه‌اندازی یک کسب و کار جدید پس از مهاجرت و ورود به دنیایی جدید، شما را با چالش‌ها و موانع فرهنگی و قانونی بسیاری روبرو خواهد نمود، اما ویزای استارتاپ این موانع و چالش‌ها را از پیش روی شما برخواهد داشت و حتی در صورتی که کسب و کار نوین پیشنهادی شما، ثبات و کارایی لازم را داشته باشد، می‌تواند اقامت دائم کشور مقصد را نیز برای شما به همراه داشته باشد. اما فراموش نکنید که بزرگترین مزیت این نوع ویزا شدن، این است که شما به همراه خانواده‌تان می‌توانید از این طرح عالی استفاده نمایید.

بیشتر بخوانید: ویزای استارتاپ اتریش

شرایط اساسی برای دریافت ویزای استارتاپ

اصلی‌ترین شرط برای اخذ ویزای استارتاپی، داشتن سابقه مدیریتی و بیزینس پلن در سطح بین المللی است و شرط دیگر آن مربوط جنبه‌ی شخصیتی و فردی کارآفرین و متقاضی ویزا یعنی پیگیری و تلاش برای راه‌اندازی و توسعه و رشد سریع کسب و کار می‌شود. اما در کل، اخذ ویزای استارتاپ یک سری شرایط عمومی دارد که در زیر به آن اشاره خواهیم کرد:

  • اولین شرط این است که کشور مقصد شما را به عنوان کارآفرین اصلی بشناسد و شرکت‌تان در آن کشور شخصیتی حقوقی بیابد، یعنی شما می‌بایست حداقل حق 50 درصد رای داشته باشید تا بتوانید در کشور مقصد مدیریت شرکت‌تان را، خود بر عهده بگیرید.
  • شرط دوم این است که از سازمان‌های حمایتی معرفی شده برای ویزای استارتاپ، نامه حمایتی داشته باشید. توجه داشته باشید این نامه، عامل بسیار مهمی در فرایند اخذ ویزا است و می‌بایست در مورد آن، جدیت بسیاری داشته باشید.
  • شرط سوم و البته شرط ضروری این است که حداقل توانایی زبان برای برقراری ارتباط در کشور مقصد را داشته باشید و در مکالمه مشکلی نداشته باشید. در کشورهای انگلیسی زبان، حداقل نمره آیلتس 5 برای این منظور کافی است.
  • و آخرین شرط برای اخذ ویزا، اثبات تمکن مالی برای اداره و تامین مایحتاج اولیه خود و خانواده‌تان است. در این نوع ویزا، دولت‌ها هیچ حمایت مالی از مهاجرین ندارند و در نتیجه می‌بایست سرمایه کافی برای یکسال اقامت و تامین هزینه‌های زندگی‌تان را داشته باشید.

بیشتر بخوانید: ویزای استارتاپ انگلیس

چه کسانی می‌توانند ویزای استارتاپ دریافت کنند؟

همانطور که احتمالا تا به اینجا متوجه شده‌اید، ویزای استارتاپ یکی از انواع ویزاهای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی است که به شرکت‌های نوپای دارای ایده‌های امیدوارکننده تعلق می‌گیرد. حال ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که این ویزای به چه استارت آپ‌هایی تعلق می‌گیرد. در واقع این ویزای برای کسانی صادر می‌شود که:

  1. ایده خلاقانه و ابتکاری داشته باشند.
  2. کسب و کار پیشنهادی‌شان، پتانسیل ایجاد کار برای شهروندان کشور مقصد را داشته باشد.
  3. و در مقیاس جهانی قابل ارائه و رقابت باشد.

اگر اطمینان دارید که استارت آپ شما شرایط بالا را دارد و توانایی آن را دارید سازمان‌هایی که برای اخذ ویزای استارت آپ توسط اداره مهاجرت معرفی شده را متقاعد نمایید تا بر روی ایده و استارت آپ‌تان سرمایه‌گذاری نمایند و نامه حمایتی برای شما و استارت آپ‌تان بنویسند، می‌توانید امیدوار باشید که واجد شرایط اخذ ویزا خواهید بود.

بیشتر بخوانید: ویزای استارتاپ هلند

کشورهای ارائه‌دهنده ویزای استارتاپ

به نظر می رسد راه‌اندازی یک ایده جدید در کشور دیگری که پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری بیشتری دارد، ایده خوبی باشد. از جمله کشورهایی که ویزای استارتاپ ارائه می‌دهند می‌توان به کشورهای: استرالیا، اتریش، کانادا، شیلی، قبرس، دانمارک، استونی، فرانسه، هنگ‌کنگ، ایرلند، ایتالیا، ژاپن، لتونی، لیتوانی، هلند، نیوزلند، پرتغال، سان مارینو، سنگاپور، کره جنوبی، اسپانیا، تایوان و امارات اشاره نمود.

اما در این میان و با توجه به شرایط و قوانین ویزا، ده کشور زیر به نظر گزینه‌های بهتری برای شروع یک کسب و کار نوپا و سرمایه‌گذاری هستند:

کانادا

اولین گزینه پیشنهادی کشور کاناداست که در واقع ایده اصلی ارائه ویزای استارتاپ نیز برای اولین بار در این کشور اجرایی شد. در مهاجرت با ویزای اقامتی استارت آپ کانادا می‌توانید امیدوار باشید، امکان دریافت اقامت دائم کانادا از طریق ویزای استارتاپ کانادا را نیز خواهید داشت.

استرالیا

این کشور با ایده انتقال مشاغل، از کارآفرینان و صاحبان ایده‌های نوآورانه دعوت می‌کند تا کسب و کارشان را در این کشور راه‌اندازی کنند. که البته برای اخذ ویزای استارتاپ استرالیا شما باید حداقل 400 هزار دلار استرالیا به صورت خالص و 1.5 میلیون دلار استرالیا برای تجارت داشته باشید و همچنین حداقل 2 سال از 4 سال اخیر، گردش مالی‌تان حدود 3 میلیون دلار استرالیا باشد.

نیوزلند

ویزای اقامت استارت آپی نیوزلند یک مجوز 12 ماهه برای راه‌اندازی یک کسب و کار نوین با ایده عالی است. در این کشور دولت بر اساس یک سیستم امتیاز بندی، پتانسیل‌های بالقوه هر بیزنس و استارت آپ را مورد ارزیابی قرار می‌دهد و آن را تایید می‌کند.

سنگاپور

ویزای استارتاپ سنگاپور موسوم به ویزای EntrePass، یک ویزای اقامتی 2 ساله است که امکان درخواست ویزای دائم پس از اتمام آن را دارد.

بیشتر بخوانید: ویزای استارتاپ دانمارک

شیلی

برنامه‌های شیلی برای استارت آپ‌ها و ایده‌های نوآورانه، فراتر از یک ویزاست و از جمله برنامه‌های آن می‌توان به دسترسی به بودجه دولتی و پشتیبانی از شتا دهنده‌های تجاری و … اشاره کرد. در این کشور تنها پس از 15 روز از زمان درخواست ویزا، ویزای کاری 12 ماهه برای واجدین شرایط صادر می‌شود.

ایرلند

با وجود اینکه برنامه‌های سرمایه‌گذاری و کارآفرینی در این کشور نیاز به هزینه و سرمایه گذاری‌های بیشتری نسبت به سایر کشورها دارد، اما مزایای منحصر به فرد راه‌اندازی کسب و کار در این کشور مانند نرخ مالیات پایین و مشوق‌های مالیاتی بسیار متعدد، موجب جذابیت آن شده است. این کشور به متقاضیان، ویزای 2 ساله با گزینه تمدید 3 ساله ارائه می‌دهد که اعضای درجه یک خانواده متقاضی نیز شامل این ویزا می‌شوند.

انگلستان

ویزای استارتاپ انگلستان که در واقع همان ویزای سرمایه گذاری Tire-01 است، به متقاضیان این امکان را می‌دهد تا بدون نیاز به سرمایه‌گذاری هنگفت، در انگلستان کسب و کار جدیدی را راه‌اندازی کنند. این ویزا که مدت زمان 3 سال و 4 ماه دارد و پس از آن می‌توان به مدت 2 سال آن را تمدید کرد، بر اساس یک سیستم امتیاز بندی به متقاضیان واجد شرایط اعطا می‌شود و متقاضیان می‌بایست بر اساس این سیستم، حداقل امتیاز 95 را کسب کرده باشند.

استونی

بیشترین سرانه ویزای استارتاپ در اروپا متعلق به استونی است، چرا که در این کشور طرح ابتکاری اقامت الکترونیکی ارائه شده است و به شما اجازه می‌دهد حتی بدون اقامت در آن کشور، کسب و کارتان را در آنجا دایر نمایید. به موجب این ویزای که یک ویزای یک ساله و قابل تمدید است، به همسر متقاضی نیز ویزای اقامتی و کاری تعلق می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: ویزای استارتاپ استونی

ایتالیا

سخاوتمندانه طرح ویزای استارتاپی در اروپا متعلق به ایتالیاست و می‌توان با مراجعه مستقیم به یکی از برنامه‌های شتاب دهنده تجاری ایتالیا، درخواست ویزای استارت آپ داد. مدت زمان این ویزا یک سال و با شرایط تمدید 2 ساله است.

فرانسه

French Tech Visa، یکی از انواع ویزای استارتاپی فرانسه برای موسسان و سرمایه‌گذاران استارت آپ‌های فناوری با امکان تمدید 4 ساله است. این ویزا به اعضای درجه یک خانواده نیز داده خواهد شد.

France Ticket Tick، ویزای استارت آپی دیگر فرانسه است که به کارآفرین‌هایی داده می‌شود که قصد دارند بدون نیاز به حمایت مالی و تعهد طولانی مدت ویزای Tech France، یک استارت آپ فناوری را در کشور فرانسه راه‌اندازی نمایند. این ویزا یک برنامه 6 ماهه با امکان تمدید 6 ماه دیگر است.

برای اطلاعات بیشتر در رابطه با ویزای استارتاپ کشورهای مختلف می توانید، صفحات دیگر موسسه حقوقی وکیلیو را مشاهده کنید.

سوالات متداول

طبق اعلام اداره مهاجرت کانادا، برای دریافت اقامت دائم 12 تا 16 ماه زمان لازم است. اما با ویزای اقامتی استارت آپ در عرض کمتر از 4ماه میتوانید به این کشور مهاجرت نمایید که البته به نوع همکاری و استارت آپ شما بستگی دارد.

بله. شما می‌توانید به همراه اعضای درجه یک خانواده شامل همسر و فرزندان مهاجرت کنید. که البته در برخی از کشورها فرزندان تا 24 سال نیز در پرونده شما ویزا می‌شوند.

4.7 / 5. 3

مشاوره حقوقی آنلاین