سرقت

بیشتر سئوالاتی که برای مردم درخصوص جرم سرقت بوجود می آید و دلیل منابع فقهی و قانون مجازات مبنی بر قطع عضو در مرتکبین سرقت چه بوده است.
وکلای مجرب وکیلیو با ارائه مشاوره های قانونی رایگان آماده پاسخگویی به این سئوالات شما هستند.
همان طوری در منابع فقهی آمده است که وقوع جرم سرقت مطابق کلیه جرایم دیگر برگرفته از انگیزه اولیه در ازتکاب فعل مجرمانه است ولی در انواع سرقت ، شرایط خاص خودش را دارد.
قاعده حرز در سرقت مستوجب حد:
کلیات از شروطی که برای قطع ید سارق متذکر شده‌اند، محرز بودن، مال مسروقه است. به عبارت دیگر، در سرقت حد قطع دست اجرا نمی شود، مگر اینکه مال مسروقه از حرز خارج شده‌ باشد. از این رو قاعده‌ی “لا قطع الا فی حرز”، یک قاعده‌ی کلی در اجرای حد سرقت محسوب می‌شود.

اطلاعات بیشتر

قتل

آیا تاکنون مشکلات کیفری خود را با وکیل حاذق در میان گذاشته و راهنمایی مفیدی گرفته اید؟

شما جهت روشن شدن برخی از مطالب حقوقی ، می بایست با وکیل مجرب در ارتباط باشید تا از تضییع حقوق شما جلوگیری شود.
در قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 در ماده 289 اشاره به تقسیم انواع قتل نموده است که بدین صورت می باشد جنایت برنفس، عضو و منفعت را بر سه قسم عمدی، شبه عمد و خطای محض عنوان داشته است و در ماده 290 از همین قانون جنایت در موارد ذیل را عمدی قلمداد کرده و بصورت شفاف توضیح داده است:

الف – هرگاه مرتکب با انجام کاری قصد ایراد جنایت بر فرد یا افرادی معین یا فرد یا افرادی غیرمعین از یک جمع را داشته باشد و در عمل نیز جنایت مقصود یا نظیر آن واقع شود ، خواه کار ارتکابی نوعا موجب وقوع آن جنایت یا نظیر آن بشود ، خواه نشود. بنابراین به صورت مختصر می توان گفت: قصد فعل + قصد نتیجه = عمد
ب – هرگاه مرتکب ، عمداً کاری انجام دهد که نوعاً موجب جنایت واقع شده یا نظیر آن ، می گردد ، هرچند قصد ارتکاب آن جنایت و نظیر آن را نداشته باشد ولی آگاه و متوجه بوده که آن کار نوعاً موجب آن جنایت یا نظیر آن شود . پس بطور اختصار بدین صورت می باشد: قصد فعل + عدم قصد نتیجه + عمل نوعا کشنده است. = عمد

اطلاعات بیشتر

جعل

با توجه انگیزه های مجرمانه برخی افراد سود جو برای سوء استفاده از حسن نیت دیگران، در جامعه کنونی رخداد مجرمانه ای که برای تحصیل مال و یا ضرر زدن به شخص دیگری اتفاق می افتد و شما با توجه به پیچیدگی در اثبات این گونه جرایم و یا دفاع از حقوق خویش، با حضور در کنار وکیل مجرب کیفری می توانید نتیجه مثبت لازم حقوق خود را مطالبه نمایید .

تعریف جعل در لغت به معنای «برگردانیدن و تقلب کردن» آمده است. در تعریف جرم جعل می توان گفت که عبارت است از: ساختن یا تغییر آگاهانه نوشته یا سند، ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیررسمی، خراشیدن، تراشیدن، قلم بردن، الحاق، محو، اثبات، سیاه کردن یا دست بردن بدون اجازه صاحب آن به قصد جازدن آنها به عنوان اصل برای استفاده خود یا دیگری و به ضررغیر.

جرم جعل در یک تعریف ساده دیگر به مفهوم ساختن یا تغییر دادن نوشته یا مهر یا سند و … به ضرر دیگری، به‌گونه‌ای است که به‌ جای نمونه اصلی آن جلوه داده شود . در مباحث حقوقی، جرم جعل در ذیل عنوان جرایم علیه آسایش عمومی آورده می‌شود چرا که جعل، امر غیرواقعی را واقعی جلوه می‌دهد و به همین جهت باعث از بین رفتن اعتماد مردم به یکدیگر و خدشه در آسایش عمومی می‌شود.

اطلاعات بیشتر

کلاهبردری

یکی از جرایم شاخص در جامعه کنونی و سواستفاده از حسن نیت مردم و اعتماد آنها ، ارتکاب فعل مجرمانه کلاهبرداری است . چرا که شخص کلاهبردار درصدد تحصیل مال مردم از طریق نیرنگ و فریب بوده و با استفاده از عناوین و عملیات متقلبانه ، مال مردم را بدست بیاورند و این جرم از نوع جرایم مرکب می باشد و تحقق آن با تحصیل مال دیگری است . لذا ابتدا به تعریف این جرم پرداخته و شما را با انواع جرایم کلاهبرداری از طریق فضای مجازی و رایانه آشنا خواهیم کرد .

تعریف کلاهبرداری: طبق ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری، هر کسی از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکت‌ها، تجارتخانه‌ها، کار‌خانه‌ها، مؤسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد و به امور غیر‌ واقع امید‌وار نماید یا از حوادث و پیش‌‌آمد‌های غیر‌ واقع بتر‌ساند و یا اسم یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور یا وسایل تقلبی دیگر وجوه، اموال، اسناد، حواله‌جات، قبوض، مفاصا حساب و امثال آنها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد، کلاهبر‌دار محسوب و علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، به حبس از یک تا هفت سال و پر‌داخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است، محکوم می‌شود.

بنابراین در جرم کلاهبرداری در مرحله شکایت از فردی که مال کسی را برده است تحت عنوان کلاهبردار ، افراد باید بدانند مدیون بودن فردی به فرد دیگر، بدون توسل به وسایل متقلبانه برای گرفتن پول از او، کلاهبرداری محسوب نمی‌شود و خودداری فردی که مالی را به او امانت داده‌اند تا نگهدارد و او از پس دادن امتناع می‌کند، کلاهبرداری به حساب نمی‌آید؛ بلکه خیانت در امانت است و بالاخره بردن مال غیر بدون اینکه فرد متوجه شود و به صورت مخفیانه سرقت (و نه کلاهبرداری) محسوب می‌شود.

اطلاعات بیشتر

ضرب و جرح عمد

امروزه به دلیل مشکلات و فشار اقتصادی  به مردم، ظرفیت تحمل مردم را کاهش داده و در اثر هرگونه توهین از سوی کسی و کنشی از سوی طرف مقابل واکنش فیزیکی رخ می دهد و پس از ایجاد زمینه ابتدایی پرخاشگری و به دنبال آن سبب ایجاد حرکات ناشایسته فیزیکی در جهت اعلام غلبه شخص به طرف مقابل و یا اعلام توانایی بالای شخص ضارب نسبت به فرد مضروب می باشد و خطرات ناشی از این موضوع به سه دسته تقسیم خواهد شد، دسته اول، ضرب و جرحی که سبب قتل شده و یا موجب قطع عضو و یا جراحت می گردد. بنابراین شما برای دفاع از حقوق خود و تبیین موضوع، می بایست از خدمات وکیلی حاذق و با تجربه برای این امر استفاده کنید. در اینجا به تعریف ضرب و جرح اشاره ای داشته و سپس به مجازات و نحوه تعقیب و محکومیت مرتکبین جرم می پردازیم .

تعریف ضرب و جرح :ضرب به معنای «زدن» است و به صدماتی گفته می‌شود که وارد کردن آن‌ها باعث از هم جدا‌شدن نسوج و خون‌ریزی ظاهری بدن نمی‌شود و صرفاً منجر به کبودی، سرخ‌شدگی یا تورم و… می‌شود. جرح هم به‌معنای «زخم‌زدن» است و به آسیب‌هایی گفته می‌شود که باعث از هم جدا شدن بافت‌های بدن شده و با خون‌ریزی ظاهری و بیرونی همراه است، مانند خراشیدگی، بریدگی، پارگی دست در برخی از موارد ضرب‌و‌جرح ممکن است با شکستگی استخوان‌نیز همراه بوده و یا باعث شود که یکی از حواس شخص مصدوم از بین برود یا درست عمل نکند و یا حتی عقل مصدوم هم زائل شود.

اطلاعات بیشتر

فرآیند ارث و انحصار وراثت

0 / 5. 0

مشاوره حقوقی آنلاین