در این مقاله قصد داریم به راهنمای تحصیل در مدارس و دانشگاه های ترکیه بپردازیم. اگر شما نیز به دنبال فرصت تحصیل در ترکیه و بهره مندی از خدمات آموزشی این کشور هستید، ممکن است با سوالات مختلفی در این زمینه روبرو شوید.
در این مقاله قصد داریم به مواردی مانند مزایا و معایب تحصیل در ترکیه، سیستم و نظام آموزشی ترکیه، شهریه مدارس و دانشگاه های ترکیه،آزمون های مختلف برای ورود به دانشگاه های ترکیه، تحصیل در مدارس ترکیه و… بپردازیم و اطلاعات مفیدی در رابطه با راهنمای تحصیل در مدارس و دانشگاه های ترکیه در اختیار شما قرار دهیم.
در ابتدا قصد داریم نظام آموزشی تحصیلی مدارس ترکیه را مورد بررسی قرار دهیم. تحصیل در مدارس ترکیه از سن شش سالگی در مدارس دولتی ترکیه شروع می شود. تحصیلات رایگان در مدارس دولتی انجام گرفته و مدارس خصوصی نیز نسبت به مقطع تحصیلی اقدام به دریافت شهریه از دانش آموزان می کنند.
زبان تحصیل در مدارس ترکیه، ترکی استانبولی است اما در برخی مدارس خصوصی امکان تحصیل با زبان های مختلفی مانند آلمانی، انگلیسی، ایتالیایی و… نیز فراهم است.
مقطع ابتدایی در مدارس ترکیه با احتساب پیش دبستانی پنج سال بوده و مقاطع راهنمایی و دبیرستان نیز به ترتیب سه و چهار سال زمان می برد. دبیرستان های ترکیه به دو دسته آناتولی و دولتی تقسیم می شوند.
با این تفاوت که آموزش در دبیرستان های آناتولی با زبان انگلیسی بوده ولی در دبیرستان های دولتی عادی است. پس از اتمام دوره تحصیلی دبیرستان، امتحان جامع برای ورود به دانشگاه های مختلف برگزار شده و دانش آموزان با کسب نمرات قبولی در این آزمون، وارد دانشگاه ها می شوند.
اولین شرط پذیرش در دانشگاه ها داشتن مدرک دیپلم یا گواهی پایان دوره دبیرستان است. همچنین ارائه مدارکی مانند ترجمه کارنامه ریز نمرات دبیرستان، پاسپورت، گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی الزامی بوده و تمامی این مدارک باید به تاییدیه نوتر برسد.
به جز این مدارک دریافت دیک لینک ( معادل ساز) نیز؛ برای تائیدیه و معادل سازی دروس؛ از آموزش و پرورش ترکیه الزامی است.
آزمون های ورودی برای هر دانشگاه در ترکیه به صورت جداگانه برگزار شده و بدون شرایط سنی است. داوطلبان با هر سنی می توانند با ارائه مدرک دیپلم دبیرستان در آزمون های ورودی برای دانشگاه های ترکیه شرکت کنند. آزمون YOS یکی از آزمون هایی است که به منظور سنجش داوطلبان خارجی برگزار می شود.
اگر شما قصد تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه های ترکیه داشته باشید، ارائه مدرک زبان انگلیسی تافل الزامی بوده و حتما باید مدرک تافل داشته باشید.
لازم به ذکر است که امکان تحصیل به زبان انگلیسی در تمامی دانشگاه های ترکیه فراهم نیست و تعداد محدودی از دانشگاه های ترکیه شرایط تحصیل به این زبان را دارند. بنابراین اگر قصد تحصیل به زبان ترکی استانبولی نیز داشته باشید، حتما باید مدرک تومر داشته و آن را به دانشگاه ارائه دهید.
در این قسمت از راهنمای تحصیل در مدارس و دانشگاه های ترکیه به انواع مختلف دانشگاه های ترکیه می پردازیم.
در کشور ترکیه دو نوع دانشگاه داریم : 1) دانشگاه دولتی 2)دانشگاه خصوصی
شهریه پرداختی سالانه برای دانشگاه دولتی در کشور ترکیه پایینتر از شهریه دانشگاه های خصوصی است. آزمون YOS برای قبولی در دانشگاه، سخت بوده و نسبت به شهر های مختلف ترکیه متفاوت است.
شهریه دانشگاه های دولتی برای هر دانشگاه بین 6 تا 20 هزار لیر متفاوت است. لازم است که بدانید شهریه رشته های پزشکی و دندان پزشکی در دانشگاه دولتی بیشتر از سایر رشته ها است.
بر خلاف دانشگاه های دولتی، دانشگاه های آزاد در ترکیه آزمون خاصی برای پذیرش دانشجو ندارند. پذیرش دانشجو در این دانشگاه ها آزاد بوده و با پرداخت شهریه و هزینه ثبت نام انجام می گیرد.
جالب است که بدانید هیچ یک از دانشگاه های آزاد ترکیه مورد تایید وزارت علوم و همچنین وزارت بهداشت ایران نیست. شهریه پرداختی سالیانه برای دانشگاه های آزاد بین 8 تا 20 هزار دلار آمریکا می باشد.
در ابتدا قصد داریم امتیازات و مزایایی که تحصیل در ترکیه برای ایرانیان دارد، را مورد بررسی قرار دهیم. این مزایا عبارتند از:
سطح علمی دانشگاه های ترکیه نسبت به ایران تقریبا یکسان است، اما دانشگاه های ترکیه به دلیل تبادل اساتید و دانشجویان با سایر دانشگاه های اروپا و آمریکا از اعتبار بالاتری برخوردار است.
به منظور بررسی تحصیل در مدارس و دانشگاه های ترکیه لازم است متناسب با شرایط موجود، اطلاعات کامل دریافت کنید در این صورت می توانید به راحتی بحران های موجود را مدیریت کرده و به راحتی به هدف خود برسید.
شرکت وکیلیو با سال ها تجربه و سابقه در خدمت شما عزیزان است. با ما می توانید به آسانی اقدامات تحصیل در ترکیه را تکمیل کنید. به منظور بهره مندی از مشاوره ی کامل برای تحصیل در مدارس و دانشگاه های کشور ترکیه تماس بگیرید. اعتماد شما، سرمایه ما است.