هزینه های زندگی در ترکیه چقدر است؟ آیا هزینه زندگی در ترکیه نسبت به ایران گران است یا نه؟ هزینه زندگی ماهیانه هر فرد در ترکیه چقدر است؟ آیا در ترکیه هم با تورم مواجه هستیم؟ میزان تورم در ترکیه چقدر است؟
دانستن هزینه زندگی در ترکیه برای کسانی که قصد تحصیل در ترکیه یا مهاجرت به ترکیه دارند، بسیار مهم است. داشتن یک برآورد کلی از هزینه های ماهیانه می تواند در مسیر مهاجرت و یا اقامت در ترکیه بسیار کمک کننده و موثر واقع شود. هزینه ی زندگی برای هر شخص متفاوت است. وضعیت مالی رابطه مستقیمی با هزینه ی زندگی هر فرد دارد. برخی از افراد جامعه به نیازهای حداقلی اکتفا کرده و در هزینه های خود صرفه جویی می کنند اما هستند افرادی که وضعیت مالی بهتری داشته و هزینه های زندگی نسبتا بالاتری دارند. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی هزینه های حداقلی زندگی در ترکیه بپردازیم و راهنمایی کاملی از هزینه های زندگی در ترکیه را در اختیار شما قرار دهیم.
اقلام ضروری خانوار در ترکیه بخش عمده ای از هزینه های زندگی در ترکیه را شامل می شوند که در ادامه قیمت هر یک از این اقلام مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
برنج یکی از اقلام اساسی سبد خانوار به حساب می آید. برنج ترکیه انواع مختلفی دارد. برنج PILAVLIK یکی از انواع مختلف برنج در ترکیه است که کاملا مشابه برنج ایرانی بوده و از نظر طعم، شکل ظاهری، نحوه درست کردن و… شباهت بسیاری به برنج ایرانی دارد. این نوع برنج در بسته های دو کیلویی عرضه شده و قیمتی حدود 16 TL دارد. قیمت این کالا دو سال پیش 13 لیر بوده و در طول مدت دو سال 3 لیر افزایش قیمت داشته است. (میزان تورم)
نان Ekmek یکی از انواع مختلف نان در ترکیه است که در ترکیه مصرف بسیار زیادی دارد. هر نان Ekmek برای مصرف یک نفر در یک وعده غذایی کافی بوده و قیمتی حدود 1.5 TL را به خود اختصاص داده است. در طول مدت دو سال نان Ekmek به میزان نیم لیر یا پنجاه کروش افزایش قیمت داشته است.
در طول مدت دو سال قیمت گوشت و مرغ به ترتیب 5 و 3 لیر افزایش قیمت داشته است.
کشور ترکیه نیز مانند ایران میدان های تره بار برای میوه و سبزی دارد که سبزیجات و میوه جات با قیمت پایین تر از سطح بازار عرضه می شود.
هزینه اینترنت و قبض تلفن همراه در ترکیه یکی دیگر از هزینه های زندگی در ترکیه به حساب می آید که نسبتا گران تر از ایران است. قرارداد های اینترنتی در ترکیه بصورت دو ساله بسته می شود که در اثر بسته شدن قرارداد، یک دستگاه مودم رایگان نیز به عنوان هدیه در اختیار شما قرار گرفته می شود. بسته های اینترنتی دیتا ( تلفن همراه ) به همراه بسته مکالمه و پیام کوتاه بوده و به صورت پک عرضه می شود.
اگر مصرف اینترنت شما در حد یک الی دو گیگابایت در ماه باشد، هزینه کمتری را متحمل خواهید شد. بر خلاف بسته های اینترنتی دیتا، بسته های اینترنتی خانگی بسیار ارزان قیمت بوده و با حجم نامحدود عرضه می شوند . بسته ی اینترنتی با توجه به سرعت اینترنت می تواند قیمت مختلفی را درخواست کند. جالب است که بدانید با پرداخت ماهیانه 10 تا 15 لیر می توانید به شبکه های تلویزیونی دسترسی داشته و بدون نیاز به آنتن و تجهیزات تلویزیونی، به وسیله ی اینترنت از آن بهره مند شوید.
سومین مورد از هزینه های زندگی در ترکیه هزینه قبوض گاز، برق و آب است. با توجه به اینکه در کشور ترکیه به منابع معدنی بهای بیشتری می دهند، باید در مصرف منابع معدنی صرفه جویی شود. هزینه قبوض آب، برق و گاز در ترکیه نسبت به ایران در صورت استفاده نادرست بسیار بالاست. قبض برق معمولا برای فصل پاییز که از اسپیلت برای خنک کردن یا گرم کردن خانه استفاده نمی شود پایین تر بوده اما در فواصل تابستان و زمستان بیشتر است. معمولا قبض آب ارزان ترین و قبض گاز گران ترین هزینه ها را برای خود اختصاص می دهند.
در ترکیه بیشتر مردم آب معدنی را در دبه های بزرگ 10 لیتری به نام داماجانا خریداری می کنند. قیمت داماجانا بین 8 تا 12 لیر بوده و نسبت به برندی که روی آن درج شده قیمت گذاری می شود.
مورد چهارم از هزینه های زندگی در ترکیه، هزینه حمل و نقل است. هزینه حمل و نقل در مناطق مختلف کشور ترکیه توسط کارت مخصوص آن منطقه قابل پرداخت است. کارت های حمل و نقل در فروشگاه ها یا دکه های کوچک و بزرگ قابل تهیه بوده و قابل شارژ هستند. تمام وسایل حمل و نقل عمومی برای مثال اتوبوس، تراموا، کشتی یا واپور و… که متعلق به شهرداری هستند با کارت های حمل و نقل قابل استفاده می باشند.
جالب است که بدانید هزینه پرداختی به ازای هر بار کارت زدن شامل استفاده از تمامی وسایل حمل و نقلی به مدت 90 دقیقه است. برای مثال اگر شما در مسیر خود همزمان نیاز به اتوبوس و کشتی داشته باشید، یکبار به مدت 90 دقیقه هزینه سفر خود را پرداخت می کنید.
پیشنهاد مقاله: خرید ملک در ترکیه
منطقه مال تپه استانبول در قسمت آسیایی این شهر قرار دارد و جز مناطق ساحلی شهر استانبول محسوب می شود. منطقه مال تپه استانبول از قسمت جنوبی خود به دریای مرمره راه دارد و از غرب به کادیکوی و از شرق به کارتال متصل شده است. این منطقه از بخش شمالی خود با منطقه معروف آتاشهیر در ارتباط است و در همسایگی این منطقه می باشد.